Back to top

België en Nederland

3 posts / 0 new
Last post
WS Member WS Member's picture
België en Nederland

Wie gaat zijn tuin openstellen voor Warmshower gasten eenmaal de lockdown voorbij is ?

Normaal gezien overnacht ik meestal op campings omdat ik nooit weet hoe ver ik geraak. Mär ik vrees dat er deze zomer weinig plaats zal zijn voor trekkers. Niet zo zeer qua fysieke plaats maar eerder qua bezettingsgraad ivm sanitair. 

Groetjes 

Nadine

FP Promote: 
Not on Front Page
WS Member WS Member's picture
overnachten in NL en B

Dit bericht was al van een jaar geleden, maar het lijkt me wel geschikt als aanloopje op regionale berichtgeving in de Nederlandse taal (incl. Vlaams). 

Het viel mij trouwens vorig jaar (2020) best mee. Ik ben lid van 'Het Groene Boekje' (Natuurkampeerterreinen). Vanaf juni kon ik op bijna alle terreinen terecht als fietskampeerder. Slechts één van de terreinen waar ik had willen kamperen bleef gesloten (ik denk dat het er helemaal mee stopt). Van één was het sanitairgebouw op slot, maar er waren wel (af)wasbakken aan de buitenkant en een stortbak voor chemisch toilet (en niet-chemische emmertjes). De andere waren gewoon open, met wat maatregelen bij de sanitairgebouwen. 

Voor zover ik weet kun je nu (2021) op al die terreinen weer gewoon kamperen en ben je altijd welkom op het 'trekkersveldje' als je met de fiets komt. Er zijn nog wel wat maatregelen bij de sanitairgebouwen. 

Ja, het is nog leuker als je bij mensen in de tuin kunt kamperen! Daar bestaat trouwens ook een organisatie voor: Campspace. Maar dan moet je wel betalen voor je kampeerplekje. Bij Warmshowers gaat het natuurlijk om een onbetaalde overnachting, inclusief alle gezelligheid die erbij hoort als je ergens te gast bent. 

In mijn achtertuin zou één eenpersoonstentje kunnen staan, van het type dat niet met haringen in de grond hoeft. Ik heb zo'n tentje. Het staat wel beter op grasveld en met haringen, maar het kàn ook, op tegels of een houten vlonder, zelfstandig staan. Ik heb dus geen grasveld, maar wel een stukje met tegels dat net groot genoeg is voor zo'n tentje. Dus als je dat wilt: je bent welkom. 

Maar in mijn logeerkamer, met tweepersoonsbed, daar ben je ook welkom! De enige maatregel waar ik me thuis aan houd is de anderhalve meter afstand. 

 

WS Member WS Member's picture
Mijn plannen voor deze zomer

O ja, ik heb ook nog fietsplannen dit jaar (2021). Ik breng mijn kampeerspullen mee en kan kamperen op Natuurkampeerterreinen (soms ook 'bij de boer', maar daar staan vaak teveel vaste caravans). Het zou wel leuk zijn als ik bij een Warmshowers 'host' zou kunnen verblijven voor een nachtje (in tent of logeerkamer). 

Mijn plannen gaan vanuit Meppel in noordelijke richting. Er zijn twee gebieden waar ik heen/door wil: het uiterste oosten van Groningen (het schijnt Westerwold te heten) en Vlieland. Het gaat om twee aparte (korte) tochten. Heen en terug in dezelfde provincie (liefst in een rondje). De weg van hier naar Vlieland (dus naar Harlingen) loopt hemelsbreed door het Sneekermeer. Daar moet ik dus ruim omheen, ten oosten of ten westen. Eens kijken of er in die gebieden ook 'hosts' zijn te vinden ...